Dwa nasze produkty otrzymały znaki jakości programu „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Eksperci podjęli decyzję o przyznaniu wyróżnień podczas XXX atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowy patronat nad oceną żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Godłem promocyjnym „Doceń polskie” może być nagrodzony wyłącznie artykuł spożywczy posiadający tzw. polski akcent, który jednocześnie zostanie pozytywnie oceniony przez specjalistów zasiadających w Loży Ekspertów. Obradom grona specjalistów przewodniczy Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni. Poza nim, w jury zasiadają osoby zawodowo związane z branżą spożywczą.

Każdy produkt jest sprawdzany indywidualnie podczas audytów, które odbywają się co kwartał. Ostatnia z dotychczasowych atestacji miała miejsce 24 października w Sosnowcu. Tego dnia członkowie jury programu „Doceń polskie” ocenili smak, wygląd i stosunek jakości do ceny wyrobów firm z całego kraju.
Do certyfikacji przystąpiło 68 producentów, a eksperci ocenili w sumie 157 artykułów spożywczych. Wyróżnienia otrzymały tylko te z nich, które zdobyły wysokie noty za każdy z trzech wyliczonych wcześniej aspektów.

Certyfikatami „Doceń polskie” nagrodzone zostały dwie nasze propozycje tj. kiełbasa słowiańska oraz kiełbasa polska pieczona.

Każdy ze specjałów zdobył maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano im również tytuły TOP PRODUKT. Zaszczytne miano jest zarezerwowane dla wyróżniających się artykułów żywnościowych, toteż jego zdobycie to dodatkowy powód do dumy.