WIEPRZOWINA PIECZONA

III miejsce POLAGRA 2013. Wysoka zawartość mięsa wieprzowego, peklowana samą solą "na szaro". Produkt pieczony w folii dzięki czemu nie traci smaku, zapachu oraz swoich właściwości. Idealny do podania na zimno (na kanapki, zalany galaretą lub jako przekąska) bądź też na gorąco jako główne danie obiadowe. Jest kruchy i delikatny. Tylko 214 kcal w 100g produktu - 10 plasterków

0

dodatku azotynu sodu

112

gram mięsa na 100gram produktu

  • Wartość energetyczna 717kJ/171 kcal
  • tłuszcz 9,0g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 3,8g
  • węglowodany <0,5g w tym: cukry <0,5g,
  • białko 22g,
  • sól 2,7g
0,9-1,3 kg 
25 dni VAC, 16 dni LUZ
VAC i LUZ
2-7 stopni C

This post is also available in: en de