SZYNKA POLSKA

Nagrodzona na Polagrze 2016 jak przebój wędliniarski roku. Niezwykły, niepowtarzalny smak uzyskany dzięki powolnemu gotowaniu pozytywnie zaskoczy każdego

[/vc_column]

10

godzin gotowane w temperaturze 75stopni C

102

gramy mięsa na 100gram produktu

Technologia przygotowania tej szynki polega na długotrwałym i powolnym parzeniu – nawet 8 godzin w 72 st.C.  Szynka w czasie parzenia jest szczelnie owinięta folią. Efekty takiej metody przetworzenia są imponujące – cały smak, aromat , wartości odżywcze pozostają wewnątrz szynki. Stosunkowo niska temperatura parzenia nie powoduje niszczenia naturalnej struktury mięśnia, szynka jest krucha i delikatna. Niewielka osłona tłuszczowa uwypukla smak, a tłuszcz wspomaga przyswojenie przez organizm witamin A, D, E, K. Szynka polska uzyskuje najlepszy smak gdy jest podana w cieniutkich , niemal przezroczystych plasterkach.

1167 kJ/282 kcal tłuszcz 25,0 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 10,0 g węglowodany 0,9 g w tym: cukry <0,5 g, białko 14,0 g, sól 2,5 g
3,5 - 4,0 kg 
25 dni
MAP
2 - 7 stopni C